Stifthakjes

Stiletto hakken zijn supersexy maar een echte uitdaging als je erop wil lopen en omdat ze extreem dun en kwetsbaar zijn, ook vatbaar voor beschadiging en breuk. Gelukkig gebeurt dat laatste nog maar zelden omdat de hak tegenwoordig van binnen in metaal is uitgevoerd en verankerd op de leest. Slijten daarentegen doen ze als vanouds wat erg irritant is en bovendien behoorlijk prijzig als u er steeds voor naar de schoenmaker moet.

In dit artikel gaan we kijken naar de 5 beste stifthakjes tips en de beste manieren om ze aan je hielen te bevestigen.

Kijk ook op onze andere website met meer tips over stifthakjes en maten.

Het is belangrijk om stifthakjes van een goede kwaliteit te hebben, omdat je nooit weet wanneer je een vervanging nodig hebt. Net als op hakken lopen, is het leren om nieuwe stifthakjes te installeren een vaardigheid, dus laten we beginnen en de beste manieren bespreken om dit te doen.

Maar voordat we dat doen, wil ik je laten zien wat volgens mij de 5 beste naaldhaktips zijn die je kunt krijgen, gewoon om je leven net dat beetje makkelijker te maken.

De 5 beste naaldhak tips

Waar moet je op letten bij de aanschaf van vervangende stifthakjes? De kwaliteit moet van een hoog niveau zijn. Hiermee bedoel ik dat de heeltips van duurzaam materiaal moeten zijn gemaakt. Dit mag echter niet ten koste gaan van het comfort.

Er zijn 2 belangrijke materialen om op te letten:

  • Plastic
  • Metaal

Metalen stifthakjes waren vroeger een rage, nu worden plastic hakken op nylon basis vaker gebruikt. Dit komt omdat de metalen heeltips minder comfortabel kunnen zijn om in te lopen en mogelijke problemen kunnen veroorzaken, zoals scheuren van de schoenen.

Kunststof stifthakjes zijn daarentegen redelijk robuust, maar geven ook de duurzaamheid en het comfort die je nodig hebt. Omdat ze goed uitgebalanceerd zijn, zijn deze plastic tips in veel gevallen een betere optie, maar uiteindelijk is het een kwestie van voorkeur. De kunststof stifthakjes hebben overigens in de regel een stalen / metalen pen (stift) waarmee hij in de hak geborgd wordt.

Metalen hakjes gaan veel langer mee en geven een specifiek geluid af wanneer je erop door de straten loopt. Een zelfverzekerde vrouw heeft hier geen moeite mee en zal plezier hebben in de mannen die zich omdraaien om even te kijken.

Stiletto heeltips installeren

Nu je een idee hebt van wat een goed stifthakje is, wordt het tijd dat we de beste manieren onderzoeken om er een te installeren.

Allereerst moeten we de maat van de huidige heeltips meten om de maat te bepalen die we moeten kopen. Hiervoor is een liniaal prima maar gaat natuurlijk veel beter met een precisie meetinstrument zoals de schuifmaat. Als je een multi-pack koopt dan heb je vaak de beschikking over een breed assortiment stifthakjes in verschillende maten.

Als algemene regel geldt dat de meeste metalen hieltips 5 mm hoog zijn, en de kunststof heeltips zijn in de regel 6 mm tot 7 mm hoog.

De meest populaire diameter van de stift zelf is 2,9 mm. Dat is in de regel de goede keuze voor de echter naaldhakken of stiletto’s. Terwijl de hakken met een grotere hakoppervlakte vaak gebruik maken van de iets dikkere 3,3 mm pen. Vaak ook voor de schoenen in grote maten met hoge hakken.

Laten we nu alles wat we nodig hebben bij elkaar zoeken. Dat omvat een bot zakmes, een knijptang (beter is een officiele griptang), een doek, een hamer en goede moed.

Stap 1
Pak het zakmes en duw deze net in de opening tussen het stifthakje en het langere deel van de naaldhak. Dit is het meest moeilijke moment en vergelijkbaar met het openen van een pot met groente, als je eenmaal de eerste beweging hebt, komt de deksel van zelf.
Stap 2
Daarna trek je het stifthakje er uit met de tang. Dit kan op de een of andere manier enige manipulatie vereisen, maar het zou zonder al te veel moeite moeten loskomen. Zorg ervoor dat u ook de hele heeltip verwijdert, niet alleen het buitenste gedeelte.
Stap 3
Neem je doek – of wat keukenpapier – en maak het gebied schoon waar de heeltip was. Zorg ervoor dat er niets meer over is en dat het gebied volledig glad is.
Stap 4
Vervolgens is het een kwestie van uw nieuw gekochte heeltip in het gat te steken dat door de oude is achtergelaten. Je moet het dan vastzetten door je hamer te pakken en met de lichtste aanrakingen erin te tikken. Ik kan het belang van deze fase niet benadrukken, als je te hardhandig met de hamer wordt, kun je onbewust je naaldhakken in gewone schoenen veranderen 😉 Zorg dat je een pen hebt die niet te klein is zodat hij voldoende grip houdt.

Tip
Is het pennetje net te dun en dus te weinig grip maar past de 3.2 niet? Sla dan de 2,9 ietsje plat met de hamer.

Stap 5
Gebruik ten slotte de tang opnieuw om ervoor te zorgen dat de heeltip precies daar is waar hij moet zijn en correct is uitgelijnd met de rest van de hak.

Wil je dit liever zien in de vorm van een video? Bekijk de volledige instructie hier:

Bestaande stifthakjes repareren

  1. Als je geen zin hebt om de beschadigde stifthakjes te vervangen kun je ook proberen de hakjes te repareren.
  2. Als je hakje wat slijtage vertoont, is deze oplossing misschien alles wat je nodig hebt om weer op stiletto’s te kunnen lopen.
  3. Wikkel eerst wat rekbare zwarte isolatie tape – bij elke bouwmarkt te krijgen – rond de beschadigde heeltip.
  4. Neem een heelcap en plaats deze over de oude heeltip.
  5. Blijf de tape om de oude heeltip wikkelen, en nu ook om de nieuwe heelcap. Hoewel dit misschien verrassend is, kan dit een geweldige manier zijn om de heelcap te fixeren zonder het hele proces te doorlopen dat hierboven is beschreven.
  6. Het enige nadeel is dat het uiterlijk van de schoen kan worden beïnvloed door het uiterlijk van de tape en de iets grovere heelcap. Als de kleur overeenkomt met de hiel, wat het zou moeten doen, dan zou het onopgemerkt moeten blijven door iedereen behalve de meest scherpzinnige mensen.

Hoe voorkom je beschadiging van de heeltips?

Nu je weet wat je moet doen in het ergste geval en je je mooie nieuwe stifthakjes hebt geplaatst is het de moeite waard om te overwegen hoe je ze het beste kunt beschermen.

Ik weet zeker dat je niet elke keer de deur uit wilt om een ​​nieuw paar naaldhakken te kopen als de heeltips zijn beschadigd. Zoals we al hebben vastgesteld, zijn heeltips zeer gevoelig voor slijtage, dus hoe kunnen we, met dat in gedachten, een deel van deze schade aan onze naaldhakjes te voorkomen?

Een geweldige preventieve maatregel die u kunt nemen om uw hielen te beschermen, is ervoor te zorgen dat u ze elke keer dat u ze uittrekt, afborstelt. Hoewel dit misschien een kleine moeite lijkt, is het de moeite waard, omdat ze op die manier niet voor een lange tijd met vuil aan de hielen achterblijven.

Je kunt ook beschermers voor hoge hakken kopen, die ervoor zorgen dat je hakken langer meegaan. Een goede optie voor heeltips beschermers zijn deze in maat verstelbare hakbeschermers.

Deze hakbeschermers zijn niet alleen veelzijdig vanwege hun verstelbaarheid, maar ook vanwege hun transparantie, waardoor ze perfect zijn voor elke naaldhak. Ze kunnen ook helpen voorkomen dat u wegglijdt van natte oppervlakken.

Met behulp van krimpfolie die in meerdere kleuren te koop is kunt u ook de onderste 3 centimeters van uw naaldhak beschermen. De transparante folie kleurt natuurlijk mee over elke print. Snijdt de folie aan de bovenzijde schuin af voor een mooi effect.

En tot slot: bewaar je naaldhakken in een doos of een schoenentas, omdat dit zal voorkomen dat ze worden blootgesteld aan iets dat hen kan schaden of slijtage kan veroorzaken.

Hoe verminder ik het geluid dat mijn hakken maken?

Bij het kopen van een nieuwe stifthakjes kan het zijn dat je deze vraag in gedachten hebt. Dit is een volkomen terechte vraag en een die waarschijnlijk een rol zou moeten spelen bij jouw aankoop.

De beste manier om dit te doen, is door caps voor hoge hakken te kopen, zoals de verstelbare hakbeschermers waar ik in het laatste gedeelte naar verwees. Deze verminderen het geluid en helpen op andere manieren.

Maar je kunt ook ruis verminderen door kunststof heeltips te gebruiken. Door de kunststof samenstelling van die heeltips maak je minder snel zoveel geluid als je loopt.

Waar zijn de kunststof hakjes van gemaakt?

Het plastic is een vorm van polyurethaan genaamd TPU. Dit betekent dat het extra bestand is tegen olie en vet en door zijn stevige samenstelling ook veel wordt gebruikt voor sportartikelen en elektrisch gereedschap.