Schoenen schoonmaken

Schoenen schoonmaken niemand houdt ervan maar het is zo lonend. Het gebruiken van de juiste schoenreiniger op een vies paar schoenen zorgt voor de beste resultaten. Jouw vies paar schoenen zullen weer gaan stralen. In dit artikel gaan wij je uitleggen waarom je schoenen hoort schoon te maken, hoe je schoenen kunt schoon maken en welke producten je bij welke schoenen hoort te gebruiken.

Waarom jij je schoenen schoon moet maken!


De meeste mensen kopen een nieuw paar schoenen en trekken deze aan tot dat de schoenen helemaal vies zijn. Nadat de schoenen helemaal vies zijn geworden gooien ze de schoenen weg en kopen weer een nieuw paar. Gemiddeld gaat een schoen iets langer dan 1 jaar mee op deze manier. Wij vinden dat vrij zonde van de schoen want deze kan wel 10 jaar mee gaan met de juiste onderhoudt. Door jouw schoenen maandelijks even schoon te maken met schoenreinigers en in te spuiten met water proofer, blijven je schoenen veel langer goed. Met onze producten is het gemakkelijk om je schoenen goed en snel schoon te maken. Door het onderhouden van de schoen haal je zoveel meer plezier uit je schoenen!

Door schoenen te schoonmaken wel 10 jaar plezier hiervan te hebben.

Hoe moet ik schoenen schoonmaken?


Voordat we uitleggen hoe je schoenen kunt schoonmaken moet je weten dat er veel meer methodes zijn om een schoen schoon te maken. Er zijn verschillende schoenreinigers die op verschillende manieren gebruikt horen te worden. Vaak staat op de verpakking uitgelegd hoe je de desbetreffende schoenreiniger correct gebruikt, ook kun je nog altijd filmpjes op YouTube opzoeken. Wij gaan jou de meest voorkomende schoen schoonmaak methodes uitleggen. Door deze stappen te hanteren zijn jouw schoenen binnen de kortste keren schoon!

De standaard schoenreiniger!

 • Stap 1. Dip de borstel in de kom met lauw water.
 • Stap 2. Breng de schoonmaak substantie op jouw borstel aan.
 • Stap 3. Dip de borstel heel lichtjes in de kom met water.
 • Stap 4. Poets de schoen met de borstel, gebruik hierbij cirkelvormige bewegingen.
 • Stap 5. is de schoen goed ingeschuimd? laat het schuim even intrekken.
 • Stap 6. Pak een schoonmaakdoek en veeg het schuim vervolgens van de schoenen af.
 • Stap 7. Laat de schoenen minimaal 12 uur drogen voordat je ze weer gaat gebruiken.
 • Stap 8. Zijn je schoenen nog niet schoon genoeg? Herhaal de afgelopen 8 stappen nogmaals.

De cleaning foam (reinigingsschuim) schoenreiniger.

 • Stap 1: Schud de fles en spuit het schuim op de schoenen
 • Stap 2: Wrijf het schuim in met een doek. Gebruik cirkelvormige bewegingen bij het inwrijven met een doek.
 • Stap 3. Laat het schuim even drogen op de schoen.
 • Stap 4. wrijf het schuim na enige tijd gewacht te hebben uit.
 • Stap 5. Als het goed is zul jij nu het gewenste resultaat hebben. Nog niet het gewenste resultaat behaalt? Herhaal het gehele proces.

schoenreiniger met sponsdispenser.
Het schoonmaken met een sponsdispenser is heel gemakkelijk. Dit komt doordat je geen spons of iets anders nodig hebt alleen de schoenreiniger zelf. Voor het schoon maken met een sponsdispenser hebben wij hieronder een kort filmpje gevonden waarin dit perfect wordt gedemonstreerd!

Welke schoenreiniger voor welke schoen?


Er zijn heel wat verschillende schoenreinigers voor verschillende type schoenen. Wij bieden een hele hoop verschillende schoenreinigers aan en denken jou goed te kunnen helpen bij het uit kiezen van de juiste schoen reiniger!

Om te beginnen hebben we de Famaco Cleaning Foam Universeel. Dit is een schoenreiniger die geschikt is op alle soorten suède, nubuck, glad leer en textiel, kortom een allrounder zoals wij het noemen. Voor mensen met veel verschillende type schoenen is dit een hele handige schoenreiniger omdat deze schoenreiniger op veel type schoenen gebruikt kan worden.

Als tweede hebben wij de Bama Sneaker Clean. Dit is een schoen reiniger speciaal gemaakt voor sneakers. Deze schoen reiniger is geschikt op alle kleuren en materialen. De meeste sneakers zijn van textiel gemaakt waar deze schoenreiniger ultiem goed

Als laatste hebben we de Famaco Raviv Cuir Reinigingslotion. Dit is een reinigingslotion die glad leren schoenen reinigt, verzorgt en direct glans geeft na drogen en opwrijven.

Schoenaccessoires For You!

Schoenen schoonmaken? Koop de juiste schoenreinigers bij ons op de website! Neem contact met ons op voor eventuele vragen.

Met vriendelijke groet,

Het team van schoenaccesoires.nl
De website voor alle accessoires voor jouw schoen.

Wij zijn te bereiken via: 0644467419

Of mail ons via: contact@schoenaccessoires.nl

Samenvattend assortimentaanbod Schoenaccesoires:

 • Sneakers
  Alles wat je kunt bedenken voor jouw sneakers maar ook schoonmaakproducten en beschermproducten en veel meer!